Vlaams minister-president Jan Jambon bij ZoraBots in Oostende.

Fabrice Goffin en Tommy Deblieck waren onder de indruk om de Vlaams minister-president Jan Jambon op woensdag te kunnen verwelkomen in hun kantoren in de Zandvoordestraat. De Co-CEO’s brachten een toelichting over wat het bedrijf precies doet.

Het is een erkenning voor ons dat we de minister mochten ontvangen. We hebben reeds enkele jaren achter de rug waar we gewerkt hebben aan ontwikkeling en onderzoek. We hebben heel wat stappen gezet om te komen waar we vandaag zijn. Nu hebben we een uniek softwareplatform uitgewerkt dat 90 % van de robots kan aansturen en die merkonafhankelijk is. Het voordeel hiervan is dat het een no-code software is waardoor bedrijven veel tijd winnen en minder kosten moeten maken om iets te ontwikkelen. Dat is allemaal ontwikkeld vanuit Oostende. We hebben nu twee grote contracten binnengehaald met een Saoudisch en een Canadees bedrijf. Ons doel was om de wereld te veroveren met talent uit Vlaanderen en dat zijn we aan het doen”, zegt Fabrice Goffin.

Tommy Deblieck liet ook aan de minister weten dat het bedrijf in Vlaanderen wil blijven. “We gaan heel zeker een Vlaams bedrijf blijven. Ik heb dan ook een oproep om de technology in Vlaanderen nog meer naar voren te duwen. Laat ons Vlaanderen op de wereldkaart zetten als een hoogtechnologische regio.”

De Vlaams minister-president wil met zijn bezoek meer aandacht geven aan het werk van het bedrijf. “ZoraBots is een voorbeeld van een bedrijf dat internationaal veel erkenning krijgt, maar te weinig gekend is in Vlaanderen. Flanders Technology willen we die mensen een forum geven. We willen zo ook jonge mensen stimuleren om voor een technische richting te kiezen”, zegt Jambon.

(BRON: Het Laatste Nieuws)

▼ Like & Share ▼

You cannot copy content of this page